Çocuklar Gibi Şarkısını Kim Söylüyor? Forumdaşların Stratejik ve Empatik Yaklaşımına Açık Bir Konu!
Selam sevgili forum ahalisi!
Bugün size biraz nostaljik, biraz romantik ama en çok da eğlenceli bir konu açıyorum. Hani bir şarkı vardır ya, dinlerken gözleriniz dolmasa bile “aaa ben bunu biliyorum, çocukken radyoda çalıyordu” diye içinizde bir şeyler kıpır kıpır olur. İşte o şarkı: “Çocuklar Gibi”
Şimdi soruyorum size: “Bu şarkıyı kim söylüyor?”
Amaaa durun! Bu soruya yaklaşım tarzımız, forumda kadın-erkek farkını mizahi biçimde ortaya koyuyor. Erkek forumdaşlar hemen strateji kurup, CIA arşivine sızacak gibi plan yaparken; kadın forumdaşlar ise “ama bu şarkıyı dinlerken içim ısınmıştı, çocukluğum geldi aklıma” diyerek empatik bir bağ kuruyor. İşte bu farkları birleştirip keyifli bir muhabbet çıkaralım dedim.
---
Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: "Bu İşin Şifresini Çözeriz!"
Erkek forumdaşlarımızdan klasik bir yaklaşım:
– “Şimdi abi, öncelikle şarkının sözlerini Google’a yazıyoruz. Ardından çıkan sonuçlardan, yüzde 98.7 ihtimalle doğru olanı seçiyoruz. Eğer hâlâ emin değilsek, YouTube’a gidip resmi klibini buluyoruz. Hatta gerekirse Shazam uygulamasını devreye alırız. Olmadı TRT arşivlerine sızarız.”
Kardeşim, dur!
Sanki dünya barışını çözecek strateji kuruyorsun. Yahu şarkının sahibi belli: Cem Adrian değil, Sezen Aksu değil, Nilüfer değil… Ama sen yine de Excel’de tablo açıp “olasılık” hesaplamadan rahat edemezsin. Hatta eminim ki bazılarınız, “Şarkının melodik yapısı Anadolu pop tınıları içeriyor, dolayısıyla Ajda Pekkan olamaz, daha ziyade bir Fikret Kızılok eseri gibi duruyor” diyecek.
Evet beyler, strateji iyidir, ama biraz da keyfini çıkaralım be!
---
Kadınların Empatik Yaklaşımı: "O Şarkıyı Dinlerken..."
Kadın forumdaşlarımız ise şarkıya tamamen başka bir pencereden bakıyor:
– “Ben bu şarkıyı dinlediğimde ilk aşkımı hatırlıyorum. Elimde dondurma vardı, parkta oturuyorduk…”
– “Ay bu şarkı bana babaannemin mutfakta yaptığı kek kokusunu anımsattı!”
– “Kızlar hatırlıyor musunuz, bu şarkıyla düğün salonuna giriş yapan kuzenim vardı?”
Yahu kadınlar, siz de duygusallıkta çığır açıyorsunuz.
Erkekler çözüm odaklı, siz ise anı odaklısınız. Ama işin güzelliği burada: Biz şarkının kimin söylediğini çözmek için FBI gibi uğraşırken, siz şarkının içimize bıraktığı duyguları hatırlatıyorsunuz.
Ve kabul edelim ki, “Çocuklar Gibi”yi kim söylediğini bilmesek de, kadınların o anıları anlatışı şarkıyı daha da değerli kılıyor.
---
İşin Aslı: Kim Söylüyor Bu Şarkıyı?
Şimdi gelelim en kritik soruya: Bu şarkıyı kim söylüyor?
Şarkının en bilinen yorumcularından biri Bülent Ortaçgil. Amaaa sürpriz: Fikret Kızılok da bu esere hayat vermiş. Yani şarkı, dönemine göre farklı sanatçılarla anılıyor. Biraz Google’ladığınızda, “aaa doğru ya, ben bu versiyonunu da duymuştum” diyeceksiniz.
Burası işin stratejik yanı. Ama gelin, sadece “kim söylemiş?” kısmına odaklanmayalım. Çünkü forum eğlencesi dediğin, şarkının etrafında muhabbet çevirmekten geçer.
---
Forumdaşlara Açık Çağrı: Hatıralarınızı ve Esprilerinizi Paylaşın!
Şimdi sevgili forumdaşlar, sahneyi size bırakıyorum. Hadi bakalım:
– Bu şarkıyı ilk nerede duydunuz?
– Dinlerken aklınıza gelen en absürt anı ne?
– Erkek forumdaşlar, şarkının notalarını çözmek için Excel açan oldu mu?
– Kadın forumdaşlar, şarkının üzerine şiir yazıp birilerine gönderdiniz mi?
Ben eminim ki bu konu altında, “Ben o şarkıyı askerde duymuştum, koğuşta çalındığında herkes hüzünlenmişti” diyecek olan da çıkacak; “Ben o şarkıyı sevgilime söyledim, ama sevgilim rockçuydu, anlamadı” diyecek olan da.
---
Kapanış: Strateji ve Empatinin Birleştiği Nokta
Şarkıyı kimin söylediğini bulmak erkek forumdaşların zekâsına, şarkının hissettirdiklerini anlamak ise kadın forumdaşların yüreğine kalmış. Ama işin sonunda ortaya çıkan şey çok net: Müzik, hepimizi “çocuklar gibi” birleştiriyor.
O yüzden diyorum ki, bırakın şarkının kimin söylediğini tartışmayı; gelin hep beraber dinleyelim, kahkahalarımızı ve anılarımızı paylaşalım.
Hadi bakalım forumdaşlar, sahne sizde! Sizden bol kahkahalı, bol nostaljik ve biraz da absürt yorumlar bekliyorum.
---
İstersen senin için forumdaki mizahi giriş mesajını daha da renklendirecek birkaç ek senaryo üretebilirim. İstiyor musun?
Selam sevgili forum ahalisi!

Bugün size biraz nostaljik, biraz romantik ama en çok da eğlenceli bir konu açıyorum. Hani bir şarkı vardır ya, dinlerken gözleriniz dolmasa bile “aaa ben bunu biliyorum, çocukken radyoda çalıyordu” diye içinizde bir şeyler kıpır kıpır olur. İşte o şarkı: “Çocuklar Gibi”

Şimdi soruyorum size: “Bu şarkıyı kim söylüyor?”
Amaaa durun! Bu soruya yaklaşım tarzımız, forumda kadın-erkek farkını mizahi biçimde ortaya koyuyor. Erkek forumdaşlar hemen strateji kurup, CIA arşivine sızacak gibi plan yaparken; kadın forumdaşlar ise “ama bu şarkıyı dinlerken içim ısınmıştı, çocukluğum geldi aklıma” diyerek empatik bir bağ kuruyor. İşte bu farkları birleştirip keyifli bir muhabbet çıkaralım dedim.
---
Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: "Bu İşin Şifresini Çözeriz!"
Erkek forumdaşlarımızdan klasik bir yaklaşım:
– “Şimdi abi, öncelikle şarkının sözlerini Google’a yazıyoruz. Ardından çıkan sonuçlardan, yüzde 98.7 ihtimalle doğru olanı seçiyoruz. Eğer hâlâ emin değilsek, YouTube’a gidip resmi klibini buluyoruz. Hatta gerekirse Shazam uygulamasını devreye alırız. Olmadı TRT arşivlerine sızarız.”
Kardeşim, dur!

Evet beyler, strateji iyidir, ama biraz da keyfini çıkaralım be!
---
Kadınların Empatik Yaklaşımı: "O Şarkıyı Dinlerken..."
Kadın forumdaşlarımız ise şarkıya tamamen başka bir pencereden bakıyor:
– “Ben bu şarkıyı dinlediğimde ilk aşkımı hatırlıyorum. Elimde dondurma vardı, parkta oturuyorduk…”
– “Ay bu şarkı bana babaannemin mutfakta yaptığı kek kokusunu anımsattı!”
– “Kızlar hatırlıyor musunuz, bu şarkıyla düğün salonuna giriş yapan kuzenim vardı?”
Yahu kadınlar, siz de duygusallıkta çığır açıyorsunuz.

Ve kabul edelim ki, “Çocuklar Gibi”yi kim söylediğini bilmesek de, kadınların o anıları anlatışı şarkıyı daha da değerli kılıyor.
---
İşin Aslı: Kim Söylüyor Bu Şarkıyı?
Şimdi gelelim en kritik soruya: Bu şarkıyı kim söylüyor?
Şarkının en bilinen yorumcularından biri Bülent Ortaçgil. Amaaa sürpriz: Fikret Kızılok da bu esere hayat vermiş. Yani şarkı, dönemine göre farklı sanatçılarla anılıyor. Biraz Google’ladığınızda, “aaa doğru ya, ben bu versiyonunu da duymuştum” diyeceksiniz.
Burası işin stratejik yanı. Ama gelin, sadece “kim söylemiş?” kısmına odaklanmayalım. Çünkü forum eğlencesi dediğin, şarkının etrafında muhabbet çevirmekten geçer.
---
Forumdaşlara Açık Çağrı: Hatıralarınızı ve Esprilerinizi Paylaşın!
Şimdi sevgili forumdaşlar, sahneyi size bırakıyorum. Hadi bakalım:
– Bu şarkıyı ilk nerede duydunuz?
– Dinlerken aklınıza gelen en absürt anı ne?
– Erkek forumdaşlar, şarkının notalarını çözmek için Excel açan oldu mu?

– Kadın forumdaşlar, şarkının üzerine şiir yazıp birilerine gönderdiniz mi?
Ben eminim ki bu konu altında, “Ben o şarkıyı askerde duymuştum, koğuşta çalındığında herkes hüzünlenmişti” diyecek olan da çıkacak; “Ben o şarkıyı sevgilime söyledim, ama sevgilim rockçuydu, anlamadı” diyecek olan da.
---
Kapanış: Strateji ve Empatinin Birleştiği Nokta
Şarkıyı kimin söylediğini bulmak erkek forumdaşların zekâsına, şarkının hissettirdiklerini anlamak ise kadın forumdaşların yüreğine kalmış. Ama işin sonunda ortaya çıkan şey çok net: Müzik, hepimizi “çocuklar gibi” birleştiriyor.
O yüzden diyorum ki, bırakın şarkının kimin söylediğini tartışmayı; gelin hep beraber dinleyelim, kahkahalarımızı ve anılarımızı paylaşalım.

Hadi bakalım forumdaşlar, sahne sizde! Sizden bol kahkahalı, bol nostaljik ve biraz da absürt yorumlar bekliyorum.

---
İstersen senin için forumdaki mizahi giriş mesajını daha da renklendirecek birkaç ek senaryo üretebilirim. İstiyor musun?